0item(s)

Du har inga produkter i din varukorg.


Lite om travertin

Travertin är en av de mest populära naturstenar på marknaden idag. Det har använts som byggmaterial ända sen det romerska riket, och det används nu mest för golv, väggar och bänkar. Det är ett vackert material som har mer av en klassisk, rustikt utseende till det som kommer att passa in i nästan alla dekor. Travertin är en lättskött material som inte kräver alltför mycket rengöring. En av fördelarna med stenen är att de är mindre hala när de är våta, och ger ett bättre grepp och ett utmärkt val för golvbeläggning. Travertin är en vacker sten som kommer att lägga en extra touch av klass till alla hem.

Några tips:

  • Testa och försegla stenen. Om ditt hem har travertin installerat i badrummen, köket, matsalen etc., och det har en finslipad yta, kolla med din designer för att se stenen har förseglats. Detta kommer att hjälpa skydda stenen i händelse av att det spills rött vin, tranbärsjuice eller annan sur medel, särskilt på bänkskivor och golv.
  • Torka upp genast bort eventuellt spill. Stenen är känslig för saker som tomatsås, ketchup och vissa kolsyrade drycker. Det är bäst att städa upp snabbt med varmt vatten och kanske nån rengöringsmedel. Använd inte ättika, sura rengöringsmedel, blekmedel, ammoniak eller färdigköpta produkter som innehåller syror, alkalier eller andra kemikalier vid rengöring av travertin.
  • Använd en ren icke-behandlad, torr rengöringsmopp regelbundet och sedan en gång i veckan använd en våt mopp med varmt vatten och speciellt framtagna rengöringsmedel för travertin. Det är bäst att inte dammsuga stengolv eftersom maskinen kan skapa flis och sprickor.
  • Ifall ett allvarligt fläck har trängt sig in i stenen och förblir synligt även efter alla rengöringsprocess har försökts, kan ett alkaliskt rengöringsmedel komma att behöva användas. Det bör dock vara en sista utväg för rengöring travertin.

Läs vidareProduct was successfully added to your shopping cart.

Travertin

Fallande ordning

   

1 artiklar

Fallande ordning

   

1 artiklar